Färgglada citroncupcakes med vit choklad
2013-03-03
14:13:00 |
Cupcakes
Kommentarer [0] | tillbaka till toppen.
Helgens bak blev färgglada citroncupcakes med vit chokladmarrängsmörkräm.
Det blev riktigt gott, men personligen tyckte jag att smörkärmen var lite för mäktig, lite för mycket smör kanske??, Men smaken är ju som baken, personligen föredrar jag frostings med philadelhiaost, det är min favorit!
Hade också lite otur när jag bakade, min sprits gick isönder IGEN, jag som nyss köpt en ny och så sprack hela påsen när jag skulle spritsa, på första försöket! Men jag fixade det för stunden med lite silvertejp så det gick någorlunda okej att spritsa.
Att få till en fin och blandad färg på cupcakesen var också väldigt svårt och petigt, rekomenderar att man använder så stora formar som möjligt när man gör detta för bästa resultat.





Citroncupcakes:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ihopa smör,socker,bakpulver,salt och citronskal till en finsmulig blandning.
3. Vispa ihop ägg och mjölk för hand i en separat skål.
4. Vispa ner tre fjärdedelar av äggmjölken i smulblandningen på låg hastighet. öka sen till medelhastighet och vispa tills smeten är tjock och slät. Tillsätt resten av äggmjölken och vispa tills smeten är slät.
5. Vill du ha dem färgglada så ta fyra skålar och dela upp smeten jämt. Färga med hushållsfärg. Ta sen och lägg i ca en ked av varje färg i varje form.
6. Fyll muffinsformarna och grädda dem i 15-20 minuter. Testa med teststicka eller om dem fjädrar tillbaka när du trycker på dem med ett finger.
Vit chokladmarrängsmörkräm:
1. smält chokladen i mikro eller över vattenbad. ställ åt sidan och låt den nå rumstemperatur.
2. Vispa ihop äggvita och socker. Ställ sedan skålen över ett vattenbad och fortsätt att vispa tills sockret har smält.
3. Ta bort skålen och vispa (du måste använda elvisp) tills skålen svalnat och du fått en vit och fast marräng. Du kan även hälla över allt till en annan skål och vispa om du hellre vill det eller inte har plats att vispa i den första skålen.
4. Tillsätt smöret under omrörning lite i taget. Vispa ordentligt innan du tillsätter mer smör.
5. Vispa ett par minuter tills frostingen har gått ihop sig och blivit len och jämn. Tillsätt choklad och vispa ytterligare nån minut. Klart att spritsas!
(Vill du ha dem lite sötare kan du tillsätta mer vit choklad.)
Receptet kommer ifrån: Mariascupcakes